Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om vår integritetspolicy här

Jag godkänner
DRT och Samhället

Vården, pengarna och den anropsstyrda trafiken

Det har nu gått ett år sedan världen och Sverige drabbades av pandemin och det kan inte ha undgått någon att svensk vård och omsorg är hårt pressad, både verksamhetsmässigt, mänskligt och ekonomiskt. Få verksamheter i samhället har drabbats lika hårt som äldreomsorg och sjukvården, som tvingats till omprioriteringar som vi sällan eller aldrig upplevt tidigare.

Ett annat resultat är utmattad personal och en växande vårdskuld. Ett sätt att ge vården mer tid och resurser är att minska totalkostnaderna för regionernas och kommunernas andra åtaganden. Som leverantör av professionella tjänster för hantering av serviceresor (beställningscentral, trafikplanering, IT-system med mera) kan vi bidra till att hålla kostnaderna nere jämfört med om regioner och kommuner sköter verksamheten i egen regi.

Det handlar om hundratals miljoner kronor i lägre kostnader för en upphandlad verksamhet istället för egen regi – och på köpet får man tillgång till framtidssäkrade tekniska lösningar som underlättar och öppnar för nya lösningar. Vi tillhandahåller en unik plattform för såväl brukare som personal som gör det enklare och smidigare att beställa, hantera och följa upp transporter vilket minskar den administrativa bördan. 

Mer tid och mer pengar som kan läggas på vård och omsorg istället för på overhead-kostnader och administration. Det är en prioritering som alla borde vara eniga om. 

Läs mer om vår plattform och hur den tillämpas här. Vill du veta vad vi kan göra för vården och invånarna i din region? Vi berättar gärna mer, kontakta marknadschef Martin Andersson så sätter vi upp ett videomöte!